BB WORKS

Uw partner voor Elektrische installaties, Verlichting, Zonnepanelen, Ventilatie, Sanitair en andere

   

 

Spacer
 
 
Voorbeeld berekening - Zonnepanelen


Introduktie

De zonnepanelen die wij installeren zijn van Europese makelij. , REC Solar (Denemarken/zweden) en Atersa (Spanje). Wij werken samen met Carbomat / Ecoroom als Belgische importeur van deze merken.
Voordelen hiervan;

  • Zekerheid over volledige garantie van het product (van 2 tot 5 jaar). Met Chinese fabrikanten valt er minder vlot te communiceren indien het gaat om garantie betwistingen, leveringen en dergelijke. De chinese kwaliteit is overigens meestal veel minder.
  • Vlotte samenwerking binnen de Europese unie. 'Wij spreken dezelfde taal', weet je !
  • Een rendement van minstens nog 80% wordt gegarandeerd na 25 jaar ! Vele Chinese produkten beloven dit, maar komen hier tekort.
  • Deze Europese merken zijn de marktleiders in PV-systemen. Topkwaliteit ! Deze merken hebben stuk voor stuk een gevestigde waarde waar men in de toekomst kan op rekenen.

Basis info

De Zon levert gedurende het jaar gemiddeld 1000 Watt af per m². Een zonnepaneel kan momenteel nog maar tot 15% opnemen om in elektriciteit om te zetten. In het rendement van het zonnepaneel heeft de ligging ook een belangrijke rol. In Belgïe haalt men boven de 850 Kwh opbrengst per jaar per geïnstalleerd vermogen van 1000 Watt Piek (met een ligging tussen OOST en WEST met hellingsgraad tussen 20 en 60°). Een paneel van 1m² zal dus maximum 150 Wp * 0,85 rendement = 127 Watt piek produceren.

Berekening op basis van verbruik gemiddeld Belgisch gezin

Deze berekening is enkel illustratief (en dateert van 1 Januari 2011) en dus geen offerte. Afhankelijk van uw eigen ligging en omgeving zal deze berekening voor u herberekend worden.
Voor meer info of vrijblijvende prijsofferte kan u me steeds contacteren.

pvcalcul1

Hieronder zien jullie het jaarlijkse verloop van opbrengsten en afschrijvingen per jaar.
Uw PV installatie heeft u na 5 jaar reeds terugverdiend ! Vanaf het 5e jaar begint u pure winst te maken !
Na 25 Jaar hebben uw PV Panelen u netto 35080 € Opgebracht ! (met slechts een investering van 14128 €)

afschr

Deze grafiek toont u het winsten verloop over 25 Jaar.

graf


 

 

 

 
 

 

 
   
 
 
BTW : 0808358903
  Algemene Voorwaarden